Boekhouden zonder stress doe je met een boekhoudprogramma

1 juni 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je net als ZZP’er bent begonnen en je hebt je inmiddels ingeschreven bij de kamer van koophandel, dan kun je beginnen met het aanbieden van je diensten. Dat betekent dat je boekhouding ook begint te lopen. Je hebt te maken met inkomsten, uitgaven voor je onderneming, BTW die je moet afstaan, et cetera. Om dat allemaal in goede banen te leiden kun je wel wat hulp gebruiken in de vorm van een boekhoudprogramma. Maar voor het vinden van de juiste software ben je nogal wat tijd kwijt, tenzij je gebruik maakt van GoBoekhoudprogrammaOverzicht. Geen enkele boekhouding is hetzelfde. Ook voor verschillende ZZP’ers bestaan er allerlei verschillen. Dat betekent dus dat niet elk programma ook de juiste mogelijkheden biedt. Een boekhoudprogramma met 20 functies en nog eens 20 geavanceerde functies is natuurlijk heel fijn, maar als jij maar 3 van die functies nodig hebt voor jouw boekhouding, dan is het een dergelijk programma uiteraard ongeschikt. Andersom heb je ook niet zoveel aan een heel basic boekhoudprogramma als jij juist wel van al die geavanceerde functies gebruik wil maken. Daarom is het juist een goed idee om eens op de site van boekhoudprogrammaoverzicht.nl te kijken. Hier vind je namelijk alle boekhoudprogramma’s op een rijtje waar jij eventueel gebruik van zou kunnen maken. Door ze te vergelijken zie je meteen welke functies de ene wel heeft en de andere niet. Door zelf van te voren al goed te bedenken wat je nodig hebt, kun je via de site eenvoudig het juiste boekhoudprogramma vinden. Een handige feature waar iedere ZZP’er hoogstwaarschijnlijk graag gebruik van maakt is de automatische BTW registratie. Als je dit immers kunt automatiseren, dan hoef je niet voor elke opdracht apart de BTW af te schrijven. Dat is een tijdrovende klus en het is dan ook prettig als je zoiets kunt automatiseren via een boekhoudprogramma. Een andere handige functie van een boekhoudprogramma waar je als ZZP’er veel aan hebt is de optie om automatisch bankafschriften te importeren. Door van deze functie gebruik te maken bespaar je niet alleen tijd, maar ook veel ergernissen. Maar zoals gezegd moet je wel weten welk boekhoudprogramma over de functies beschikt die jij belangrijk vindt. Daarom is het zo fijn dat je verschillende software met verschillende functies kunt vergelijken. Zo kun je direct zien welke software voldoet aan je wensen. Daarna kun je de recensies van de desbetreffende programma’s bekijken en je keuze maken.

Kies het boekhoudprogramma dat bij je past

Via de site van boekhoudprogrammaoverzicht.nl kun je dus verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken. Hierbij kun je denken aan bekende programma’s zoals:

  • e-boekhouden.nl
  • Silvasoft
  • Offective

Zodra je alles met elkaar hebt vergelijken en via de site bijvoorbeeld ook hebt ontdekt waar je op moet letten, dan kun je een keuze maken voor het boekhoudprogramma dat bij je past. Via boekhoudprogrammaoverzicht.nl kun je dan direct door surfen naar de desbetreffende website.

Kijk op de site voor meer informatie

Voordat je een keuze maakt is het in ieder geval verstandig om alle tips en dergelijke door te nemen die je tegenkomt op de website van boekhoudprogrammaoverzicht.nl.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn