Bedrijfspand laten bouwen als ondernemer

14 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Mijn schoonvader heeft een eigen bedrijf, en hij heeft het ook ontzettend druk op dit moment. Hij krijgt steeds meer opdrachten die hij moet laten ontwerpen en produceren in zijn productiehal. Omdat hij de vraag op dit moment eigenlijk niet meer aankan en voorziet dat de vraag nog wel een tijdje doorgroeit, heeft hij besloten een bedrijfspand te laten bouwen naast zijn huidige productielocatie. Hij is niet thuis in de bouw, dus heeft hij direct een partner gezocht waarmee hij dit kan realiseren. Na wat zoekwerk kwam hij uit bij BBAN, die ondernemers helpt bij een bedrijfspand laten bouwen. De wensen van mijn schoonvader waren niet bijzonder, maar het was nog wel even puzzelen wat betreft de locatie. Uiteindelijk had hij geluk dat er naast zijn huidige bedrijf een kavel te koop kwam. Hier kan hij samen met de professionals van BBAN een bedrijfspand laten bouwen dat helemaal voldoet aan zijn eisen.  Hij heeft contact gelegd via de website van BBAN: zakelijk.bban.nl. Als u ook op zoek bent naar een betrouwbare partner om een bedrijfspand te laten bouwen kunt u hier net zo goed terecht als mijn schoonvader. 

Bedrijfspand laten bouwen met hulp

Omdat mijn schoonvader oorspronkelijk in de metaalbewerking zit was het logisch om iemand in dit proces te betrekken die verstand heeft van de bouw van een bedrijfspand. Ze hebben eerst ge├»nventariseerd waar het nieuwe pand aan moet voldoen, en vervolgens zijn er tekeningen gemaakt. Mijn schoonvader had bepaalde eisen aan de materialen die gebruikt moesten worden en bovendien was de afmeting van de nieuwe hal essentieel, omdat er grote machines in geplaatst moesten worden. Los daarvan moest hij eigenlijk een vrij doorsnee bedrijfspand laten bouwen. Toch was het prettig dat er gedurende het proces iemand betrokken was die wist hoe alles werkte en waar mijn schoonvader op moest letten. Hij had het nooit kunnen doen zonder de hulp van de professionals van BBAN. Een bedrijfspand laten bouwen en daarnaast je onderneming draaiende houden in tijden van economische groei is niet niks. Hij is maar wat blij dat hij het niet alleen heeft gedaan maar een aantal belangrijke zaken heeft uitbesteed. 

Hulp nodig?

Heeft u ook hulp nodig omdat u een bedrijfspand wilt laten bouwen? Kijk dan op zakelijk.bban.nl voor meer informatie over bouwbegeleiding, specifiek gericht op een bedrijfspand laten bouwen. Omdat dit heel andere aandachtspunten heeft dan het bouwen van een woning of kantoorpand is het alleen maar aan te raden een expert in te schakelen die met u meedenkt. Dit levert u altijd de volgende voordelen op: 

  • Tijdwinst
  • Iemand om mee te sparren
  • Externe expertise direct beschikbaar
  • Kleine foutmarge

Omdat u direct een beroep kunt doen op een medewerker van BBAN als u een bedrijfspand wilt laten bouwen, is de kans klein dat u veelgemaakte fouten maakt. BBAN kan u vroeg in het proces al wijzen op belangrijke aspecten van het bouwproces. Ondertussen kunt u gewoon uw bedrijfsprocessen onder controle houden zoals u gewend bent. Omdat BBAN ook aandacht besteed aan nazorg is de overgang van uw oude naar nieuwe omgeving ook gewaarborgd. Zo kunt u uw aandacht richten op uw bedrijf, en eventuele aanpassingen voor de nieuwe situatie. In veel gevallen, zo ook bij mijn schoonvader, moesten er veel nieuwe machines worden besteld. Dat heeft veel voeten in aarde, en de aandacht van mijn schoonvader was hier absoluut onontbeerlijk. Deze energie en tijd heeft hij hierin kunnen steken omdat de rest van de werkzaamheden werd ondersteund door BBAN. In de toekomst zal hij zeker weten weer hulp inschakelen als dat nodig is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn