Badkamerverlichting

21 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Pretmetled - BadkamerverlichtingNet als in de rest van uw woning, wilt u natuurlijk ook in de badkamer graag goede verlichting hebben. Goede badkamerverlichting is aan een kant vervelend, omdat u dan alle oneffenheden van uw eigen lichaam kunt zien en niet iedereen wordt daar blij van. Maar aan de andere kant stelt het u ook in staat om uzelf goed te verzorgen. Hoe beter de badkamerverlichting is, hoe beter u kunt zien hoe u er zelf uit ziet. Zo krijgt u een veel beter beeld van of u bijvoorbeeld uw gezicht goed geschoren hebt of dat u een plekje per ongeluk over geslagen hebt. En of u uw make-up goed aangebracht hebt of niet, dit is zonder goed licht erg lastig om te zien. Ditzelfde geldt voor het gebruik van crèmes, deze moeten altijd goed uitgesmeerd worden is de badkamerverlichting van een te slechte kwaliteit, dan zult u niet goed kunnen zien of u de crème goed hebt uitgesmeerd of niet. Voor uw persoonlijke verzorging is het dus belangrijk om over goede lampen te beschikken. Ook voor het schoonmaken is een heldere verlichting van belang. Is de ruimte wat schemerig of donker op bepaalde plekken, dan kunt u niet goed zien of u daar nu goed schoongemaakt hebt of niet. Aangezien u in de badkamer bezig bent met verzorging van uw lichaam, wilt u natuurlijk wel dat het er helemaal goed schoon is. Als u goede badkamerverlichting hebt, dan kunt u veel beter zien of een hoekje niet goed schoongemaakt is. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Zowel voor een goede hygiëne, als voor een goede lichaamsverzorging, is het dus handig om over heldere badkamerverlichting te beschikken.

Veilige en mooie badkamerverlichting

Bij het kiezen van badkamerverlichting zijn verschillende zaken van belang. In de eerste plaats is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Het is niet verstandig om in uw badkamer lampen te kiezen die niet specifiek voor deze ruimte gemaakt zijn. Badkamers worden immers veel vochtiger dan andere delen van het huis, wat speciale eisen stelt aan de verlichting. Zijn de lampen niet aangepast aan deze omstandigheden, dan kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld kortsluiting. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen en daarom is het dus echt van groot belang dat u voor speciale badkamerverlichting kiest. Wilt u lampen meteen in de douchecabine zelf, dan is hiervoor extra beveiligde kwaliteit nodig. In de rest van de ruimte kunt u volstaan met lampen die spatwaterdicht zijn. Naast het letten op de kwaliteit, is het natuurlijk ook van belang om te letten op het uiterlijk. U wilt immers dat uw badkamerinrichting er ook gewoon mooi uit ziet. Voor badkamers zijn er verschillende verlichtingsmogelijkheden, zoals plafondlampen, muurlampen en spotjes. Inbouwspots zijn de ideale vorm van badkamerverlichting als u op zoek bent naar lampen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Doordat ze ingebouwd worden in plafond of eventueel in de muur, kan er geen stoflaag op ontstaan. Dit maakt het hygiënisch schoonmaken van de ruimte natuurlijk al weer een stukje gemakkelijker. Een groot voordeel van inbouwspots als badkamerverlichting is ook dat u de spotjes over de ruimte kunt verdelen, waardoor u er voor kunt zorgen dat u overal evenveel licht hebt. Kiest u voor bijvoorbeeld een plafondlamp, dan is een goede lichtverdeling altijd veel lastiger. U hebt dan bijvoorbeeld vaak geen heel sterk licht in de buurt van uw spiegel, waar u het juist wel nodig hebt. Met inbouwspotjes kunt u er voor kiezen om precies boven de spiegel een rij spots aan te brengen, zodat u bijvoorbeeld altijd goed kunt zien of u uw make-up goed aangebracht hebt. Inbouwspots als badkamerverlichting bieden dus veel meer verschillende mogelijkheden.

Ruime keus bij PretMetLed.nl

Lijken inbouwspotjes u ook ideaal als badkamerverlichting? Dan is PretMetLed.nl een uitstekende keus. Zoals hun naam al aangeeft, bieden zij een ruime keus in LED verlichting. Wat betreft de badkamerverlichting bieden zij de mogelijkheid van IP44 spots, deze zijn spatwaterdicht en daardoor geschikt voor gebruik in de buurt van waterbronnen. Voor gebruik in de douchecabine zelf zijn ze echter niet geschikt, hiervoor zijn IP65 spotjes noodzakelijk, deze hebben zij echter niet in hun collectie. Vanaf een afstand van meer dan 75 centimeter, is het niet meer noodzakelijk dat de lampen helemaal spatwaterdicht zijn, de kans dat ze dan in aanraking komen met water is immers minimaal. In die delen van de ruimte zou u kunnen volstaan met gewone spots. Voor de zekerheid en voor extra veiligheid, kunt u natuurlijk gewoon voor de gehele badkamerverlichting kiezen voor IP44 spotjes, dan weet u zeker dat u goed zit. Bij PretMetLed.nl vindt u een ruime keus aan inbouwspotjes voor badkamerverlichting, waardoor u bij hen altijd een variant kunt vinden die past bij uw badkamer. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor alle zaken die u nodig hebt voor montage en gebruik van deze spotjes, zoals:

  • dimmers
  • montage draad
  • gatenzagen
  • schakelmateriaal

Met behulp van de handleiding kunt u zo dus zelf heel eenvoudig uw eigen inbouwspots installeren. Natuurlijk kunt u bij hen voor meer terecht dan enkel voor inbouwspotjes voor deze ruimte. Zij bieden ook een ruime collectie aan andere LED inbouwspots en gewone LED lampen. Daarnaast bieden zij ook bouwlampen en tl-buizen met LED armaturen. Met andere woorden, als u iets zoekt op het gebied van LED-verlichting, dan is PretMetLed.nl dus het juiste adres om naar toe te gaan. Van badkamerverlichting tot bouwlampen, u vindt het bij hen allemaal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn