Asbest verwijderen particulier

15 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Asbest is een bouwmateriaal dat in de vorige eeuw veel werd toegepast. Het was licht en makkelijk te gebruiken, waardoor het even hét materiaal leek dat overal in toegepast kon worden. Totdat duidelijk werd dat asbest uiteenvalt in zeer kleine deeltjes bij het verwerken, en dat deze deeltjes verantwoordelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van longkanker. Sindsdien is het verboden met asbest te bouwen en wordt asbest overal gesaneerd waar het wordt aangetroffen. Er komen elk jaar nog gevallen bij van mensen die ooit in de bouw hebben gewerkt en daar nu een hoge prijs voor betalen. In oude gebouwen die moeten worden gesloopt of gerenoveerd treft men nog steeds regelmatig asbest aan. Asbest verwijderen als particulier is dan geen goed idee. Asbest verwijderen als particulier kunt u beter niet zelf doen, maar laten doen door een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Het is wél mogelijk een eerste inventarisatie te laten doen om te kijken hoeveel asbest er zich bevindt in uw woning of ander gebouw. Dan weet u waar u aan toe bent voor u een volgende stap zet. Uiteindelijk zal de asbest namelijk hoe dan ook verwijderd moeten worden. Vermoedt u dat er asbest in uw woning of bedrijfspand zit en wilt u zonder tussenkomst van een aannemer weten hoe het ervoor staat? Dat kan bijvoorbeeld als u BestVision in de arm neemt. U kunt de professionals van BestVision bereiken via bestvision.nl. 

Goedkoop asbest verwijderen particulier

De goedkoopste manier om asbest te verwijderen is uiteraard een goed en goedkoop bedrijf in te huren dat dit voor u regelt. Asbest verwijderen als particulier zelf moet u zeker niet doen en is zelfs verboden. Een bedrijf dat dit voor u kan doen doet meestal ook de inventarisatie. Dat betekent dat u geheel afhankelijk bent van het saneerbedrijf. BestVision biedt u de mogelijkheid om eerst zelf te zien hoeveel asbest verwijderen (particulier of zakelijk), er nodig is. Daaropvolgend kunt u zelf een bedrijf in de arm nemen dat de asbest verwijderen als particulier zelf onnodig maakt, en dit voor u regelt. Met de informatie die u van BestVision krijgt kunt u vervolgens een scherpe prijsafspraak maken. Ten slotte kan BestVision nog meer voor u doen:

  • Kwaliteitscontrole tijdens en na het uitvoeren van de sanering
  • Gebouwen inspecteren
  • Advies geven over asbest verwijderen als particulier

Vooral particulieren die bijvoorbeeld een woning willen kopen of een oud bedrijfspand willen gebruiken, komen vaak in aanraking met asbest. Dat is niet prettig. Vaak betekent dit een hoop vertraging bij een renovatie en bovendien zit er ook een zeker gezondheidsrisico vast. Daarom wordt asbest verwijderen als particulier altijd afgeraden. Dat zullen de professionals van BestVision ook uitdragen. 

Advies over aanpak asbestsanering

Heeft u nog vragen over de sanering van asbest? U kunt terecht op de website van BestVision voor antwoorden, of de contactgegevens van het kantoor. U kunt immers altijd een afspraak maken voor advies. Kijk op bestvision.nl voor meer informatie. Onze ervaring heeft geleerd dat alleen bij een juiste inspectie en aanpak van asbestsanering, de beste resultaten worden gehaald tegen de laagste prijs. Dat is ten slotte wat iedereen wil, particulier of zakelijk. U heeft immers niet gevraagd om die asbest, maar moet het wel kwijt zien te raken. Daarom is het altijd verstandig het advies van een goede partner bij asbestproblemen in te winnen. Bovendien loopt u zo geen risico uzelf of anderen bloot te stellen aan de gevaren van asbest. Meer weten over alle opties die BestVision u kan bieden? Maak vrijblijvend een afspraak of boek meteen een inspectie van een pand waarvan u vermoedt dat er asbest aanwezig is en bespaar u zelf asbest verwijderen als particulier. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn